Необходими съставки
Рецептата:
Всички обичаме палачинки, бухтички и мекици, но обичаме и да пробваме нови рецепти за закуска. Канелените мини пържени филийки внасят разнообразие в менюто. Освен, че се приготвят лесно и бързо, те са и много симпатични на вид. И освен, че са перфектни за закуска, те са идеални и за десерт. Спокойно можете да ги комбинирате с любимото сладко, с течен шоколад или пък с пресни плодове.
Първата стъпка от рецептата за канелени мини пържени филийки е подготовката на продуктите. В дълбока чиния разбийте яйцата заедно с 1 супена лъжица захар и ванилията с помощта на вилица или тел за разбиване. Добавете прясното мляко и разбъркайте старателно. Добре е франзелата да не е съвсем прясна, да е на 1–2 дни. Нарежете я на филийки с дебелина около 1,5 см.
В тиган, най-добре с незалепващо покритие, сгорещете олиото и кравето масло. Потопете филийките в яйчната смес за няколко секунди, не е нужно да се напояват силно. Пържете филийките от двете страни до лек златист загар. Сложете в чиния да се отцедят от излишната мазнина.
В друга чиния разбъркайте захарта с канелата, така че да се разпредели добре. Още топлите филийки овалвайте старателно в сместа от всички страни. Сервирайте топли, със сладко, течен шоколад или пресни плодове по избор.