Омлет с гъби

Необходими съставки






Рецептата:

Колко често прибягваме към яйцата за бърза закуска, обяд или вечеря? И колко от тези пъти приготвяме омлет? Много често. Рецептата за омлет с гъби е може би най-често приготвяната вариация. Яйцата са не само удобна и бърза храна, но и изключително пълноценна и достъпна.

Първата стъпка от рецептата е подготовката на продуктите. Яйцата разбивате в купичка с около ½ чаена лъжица сол и черен пипер. Измивате гъбите и ги нарязвате на филийки. Настъргвате кашкавала.

В тиган с незалепващо покритие разтопявате кравето масло и разпределяте гъбите равномерно. След като се запържат, изсипвате върху тях разбитите яйца, така че да покрият целия тиган на тънък слой. Поръсвате равномерно настъргания кашкавал.

След 2–3 минути, с помощта на шпатула, прегънете омлета на половина и печете още 2–3 минути. Сервирайте топъл.

ДОБЪР АПЕТИТ!