Необходими съставки
Рецептата:
Има ястия, които са толкова любими, че новакът в кухнята задължително трябва да се запознае с тях. Колкото и старомодно и класически да звучат, рецептите за боб чорба, баница със сирене, таратор, или мусака задължително трябва да влязат в книгата с рецепти на новака. С пълна сила това важи и за рецептата за пилешка супа. Въпреки многото варианти – със застройка, без застройка, със зеленчуци, само с месо, с фиде или с картофи – има една рецепта, която е почти универсална и съчетава елементи от всички.
В голяма тенджера слагате около 2 литра вода. Добавяте пилешкото месо и сол на вкус (около 1/2 чаена лъжица). Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът. Ако имате домашно пиле, супата ще бъде много по-ароматна! Домашното пиле трябва да ври поне 1 час. По време на варенето ще се образува пяна, която трябва да се отстрани. След като пилето се свари, извадете месото и прецедете бульона. Готово е, когато лесно се отделя от костите.
Нарязвате зеленчуците на малки кубчета. Към бульона добавете първо моркова и лука. След 5 минути добавете нарязаните на дребно картофи, а след още 5 минути – натрошеното фиде. Варете до пълно сваряване на фидето и картофите.
Обезкостете свареното пилешко месо и го накъсайте на дребни парченца, които добавяте към супата. Накрая, след като свалите супата от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз. Не е необходимо магданозът да ври в супата, за да остане свеж и ароматен.