Гризини с кашкавал с два вида мус от крем сирене

Гризини с кашкавал с два вида мус от крем сирене

За гризините








За мус с подправки







Мус с кленов сироп




Рецептата:

В България обичаме млечните продукти. Кашкавалът, сиренето и киселото мляко са в основата на менюто ни. Обичаме кашкавалът като основно ястие, в сандвичи, или пък във всякакви соленки и мезета с вкус на кашкавал. Но за да получим нещо вкусно, трябва да заложим на вкусни и качествени съставки и това важи с двойна сила за кашкавала. В МЕТРО откриваме идеалния кашкавал, както за директна консумация, така и за кулинарни цели. И точно този кашкавал използваме за приготвянето гризините с кашкавал, който може да бъде идеалното междинно похапване, или чудесно допълнение към любимо питие, особено в комбинация с нежен мус от крем сирене, което също може да откриете в МЕТРО.

Първата стъпка от рецептата за гризини с кашкавал е приготвянето на тестото за кашкавалените гризини. Пресявате двата вида брашно, заедно с бакпулвера и солта. Кашкавалът настъргвате на ситно ренде. Добавяте крем сиренето, кашкавала, зехтина и мащерката, след което замесвате маслено тесто. Може да замесите тестото с ръце, или използвате приставката на кухненския робот за месене на тесто.

Разделяте тестото на три топки. Върху хартия за печене поставяте едната топка от тестото, поставяте върху нея втори лист хартия за печене и с точилка разточват на блат. Отделяте горния лист хартия за печене, нарязвате на ленти, които навивате на фитили. Издърпвате листа хартия за печене с навитите гризини и голяма тава, най-добре тавата на фурната и печете в предварително загрята на 180 фурна за около 10-15 минути, или докато гризините придобият апетитен златист цвят.

Междувременно пригответе двата вида мус от крем сирене. За муса с подправките в купичка разбърквате крем сиренето, заедно с киселото мляко солта и зехтина, след което добавяте и много ситно нарязаните подправките, които могат да варират според сезона. В друга купичка разбърквате крема сиренето с кленов сироп и орехите.

No comments

Leave your comment

In reply to Some User