Крем супа от печени зеленчуци

Необходими съставки










Рецептата:

Крем супите са една дълга и благодатна тема в кулинарния свят. Рецептите за крем супи са много и разнообразни, комбинациите на продукти често са неочаквани, но сгряващите тялото и душата крем супи са винаги лесни за приготвяне и много вкусни. Рецептата за крем супа от печени зеленчуци е подходяща за зимните месеци, а съставките може да варират според това, какво имате под ръка у дома.

Първата стъпка от рецептата е подготовката на зеленчуците. Почиствате морковите, лука, чесъна и сладките картофи, нарязвате ги на едри парчета и ги изсипвате в тава с хартия за печене. Поръсвате със 1/2 чаена лъжица сол, черен пипер и зехтин на тънка струйка. Добавяте свежите розмарин и мащерка, както и 100 мл от бульона. Печете в предварително загрята на 180°C фурна за около 30 минути, докато зеленчуците омекнат.

След като зеленчуците са изпечени, ги изваждате от фурната. Леко препечените лук и чесън, както и морковите, придават допълнителен вкус и аромат на супата. Отстранявате подправките и изсипвате всички зеленчуци заедно със соса в кухненски робот или блендер. Блендирате до получаване на хомогенна смес.

Връщате блендираната супа на котлона за още 5 минути. Ако супата е прекалено гъста, може да добавите още бульон или малко вода. Крем супата от печени зеленчуци не е толкова гладка като крем супата от картофи. Сервирате, като добавите няколко стръка пресни подправки.

ДОБЪР АПЕТИТ!