Шоколадова бисквитена торта с натрошени бисквити

Необходими съставки







Рецептата:

Бисквитените торти са най-лесните торти! Освен това са вкусни и подходящи за начинаещи. Рецептата за шоколадова бисквитена торта с натрошени бисквити е лесна, вкусна, ефектна и бърза. Любима на малки и големи, тя е идея за бърз сладкиш, който прави всеки делник празник.

Първата стъпка е подготовката на бисквитите. Избирате обикновени или чаени бисквити, начупвате ги на дребни парчета и ги слагате в купа. Нарязвате бадемите на ситно и заедно със стафидите ги добавяте към бисквитите. Ако стафидите са едри, нарежете и тях.

Нарежете шоколада на дребни парчета. Слагате прясното мляко в малка тенджера или касерола да заври. След като заври, сваляте от котлона и добавяте начупения шоколад. Разбърквате с шпатула до пълно разтопяване и получаване на хомогенна смес.

Изсипвате шоколадовата смес към бисквитите и разбърквате старателно, докато се разпредели равномерно. Във форма за кекс поставяте прозрачно домакинско стреч фолио, по-голямо от формата, за да може тортата да се завие след това. Изсипвате сместа във формата, завивате с фолиото и притискате плътно с ръце. Можете да използвате кръгла форма или форма за терин. Оставяте тортата да престои няколко часа на студено, най-добре в хладилника.

След като престои, поставяте тортата в подходяща чиния, отстранявате фолиото, поръсвате с какао и украсявате с пресни плодове.

ДОБЪР АПЕТИТ!